Monday 24 January 2011

Умножение на Матрици

Филмите за комиксови супергерои и тези правени по игри вече са почти ежедневие (могъщия "Тор" вече ЧУКа на вратата на киносалона). И това което ги прави още по-натрапващи се, са не толкова новопоявяващите се типажи, колкото понякога неадекватните продължения. Това е само доказателство, че Холивуд е в разгара на тази нова златна треска. Технологичния скок при ефектите след края на 90-те години все още дава плодове и не е съвсем изненадващо, че зрелището в доста случаи печели пред добрия сюжет, когато говорим за бокс-офис.
И ето, че след връчванията на Златните глобуси и още преди да са били обявени номинациите за Оскарите за 2011 година, от Киану Рийвс дойде една интересна новина. Филмът, който беше сред основните виновници за техенологичния скок в развлекателното кино - "Матрицата" - може да се завърне с две продължения. На всичкото отгоре, идеята е да се използват последните нововъведения по нов начин и да гледаме Нео вече в 3D. За сега Уашовски имат само договорености за сценарий и разговор с Джеймс Камерън за тънкостите на 3D технологията му, но дали ще има истинска реализация?
Най-интересно ми е, дали брата и сестрата (Уашовски) са успяли да сътворят сюжет, който да има поне на половина достойнствата на първия, при положение, че разчитат на възкръсването на Нео от мъртвите. Дано са си взели поуките от "Спийд Рейсър".

No comments: